Kalafior ekologiczny Zobacz większe

Ekologiczny kalafior

Nowy produkt

Kalafior wyprodukowany w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Kalafior bogaty jest w witaminę C, prowitaminę A i witaminę K oraz witaminy z grupy B. Zawiera znaczne ilości magnezu, wapnia, fosforu oraz żelaza i potasu. W kalafiorze znajdziemy także kwas pantotenowy oraz inne wartościowe dla naszego organizmu związki. Kalafiory posiadają wyjątkowe właściwości bakteriobójcze m.in. zwalczają bakterie helicobacter pylori, dzięki czemu ich spożywanie chroni nas przed wrzodami żołądka i dwunastnicy. Zawarty w kalafiorach sulforafan zapobiega rozwojowi chorób nowotworowych oraz pomaga zwalczać istniejące już komórki nowotworowe, a także chroni przed przerzutami do innych narządów. Dla zachowania tych cennych właściwości, warzywo to najlepiej gotować na parze.

9,00 zł brutto

Produkty powiązane