Kalarepka ekologiczna Zobacz większe

Ekologiczna kalarepka

Nowy produkt

Kalarepka wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. 

Zawiera pokaźną liczbę witamin, składników mineralnych a przede wszystkim błonnika pokarmowego. Warzywo to stanowi dobre źródło witaminy C oraz aktywne biologicznie związki takie jak izotiocyjaniany, sulforafan czy indol-3-karbinol, które mogą wykazywać działanie przeciwnowotworowe. Zawarte w kalarepie witaminy z grupy B wpływają korzystnie na przemianę materii i wspomagają pracę układu nerwowego. Składniki mineralne wstępujące w kalarepie to przede wszystkim miedź, wapń, potas, magnez oraz żelazo niehemowe. Niektóre z tych związków wykazują działanie przeciwutleniające. Liście kalarepy także są jadalne, a odpowiednio przyrządzone wprowadzą do diety witaminy A, K oraz te z grupy B.

4,00 zł brutto

Produkty powiązane