Goji Zobacz większe

Jądra moreli gorzkie Natura WIta

Nowy produkt

Zmielone pestki moreli można wykorzystywać jako dodatek, przyprawę do potraw oraz do koktajli, dżemów domowej roboty.

Lecznicze działanie witaminy B17 opisano już ponad 5000 lat temu w egipskich papirusach, proponując użycie wody migdałowej do leczenia raka skóry. Podobne zapiski o stosowaniu gorzkich migdałów pochodzą z Chin sprzed 4500 lat. W nowożytnej medycynie pierwsze informacje na temat działania wit. B17 pojawiły się dzięki pracom biochemika nazwiskiem dr Ernst T. Krebs. Dzięki badaniom dr Krebs’a wiemy o tym, że witamina B17 skutecznie leczy raka. Całość jego badań wskazuje na fakt, że rak jest po prostu skutkiem niedoboru witaminy B17. Niestety ogromne ilości tej witaminy zostały usunięte z naszej chemizowanej, sterylnej żywności.
Skuteczne działanie B17 udowodniono, w niezależnych badaniach, w ponad 20 krajach, zarówno w przypadku ludzi, jak i zwierząt. Skuteczność wyleczeń sięga prawie 100 proc. pod warunkiem,  że pacjent wcześniej nie został osłabiony naświetlaniem lub tzw. „chemią”. Jednym z najbardziej znanych współczesnych ośrodków leczących letrilem  jest meksykańska klinika dr Ernesto Contrerasa Rodrigueza.
Witamina B17, amigdalina albo letril – to trzy różne nazwy tej samej naturalnej substancji. Zatem kiedy letril dostanie się do ludzkiego organizmu, rozchodzi się do wszystkich komórek zdrowych i chorych. Z tym, że w zdrowych komórkach zamienia się w glukozę, a w rakowych uwalnia cyjanek (kwas pruski) oraz aldehyd benzoesowy. Te dwie substancje niszczą komórkę rakową i tylko ją. Natura w doskonały sposób zabezpieczyła nas przed kwasem pruskim zawartym w pestkach owoców.
Stosowanie:
W profilaktyce raka  uważa się za wystarczającą ilość spożycie dwóch jąder pestek moreli dziennie. Osoby chore powinny spożywać na każde 5kg masy ciała jedną pestkę.

6,80 zł brutto

Opis

Waga100 g