• NAJBLIŻSZA DOSTAWA

    DLA ZAMÓWIEŃ ZŁOŻONYCH
    W DN. 18-24 STYCZNIA

    KIELCE I OKOLICE
    DOSTAWA POD WSKAZANY ADRES

    CZWARTEK, 1 LUTEGO
    GODZ. 18.00 - 20.00

    ODBIÓR WŁASNY W SKLEPIE STACJONARNYM
    KIELCE, UL. NOWY ŚWIAT 20

    CZWARTEK, 1 LUTEGO
    GODZ. 15.00-18.00

    WYSYŁKA PACZKOMATEM/KURIEREM

    CZWARTEK, 1 LUTEGO

    Warunki dostawy

Informacje

Producenci

Brak producentów

Śledź nas na Facebooku

Ekologiczne nasiona na kiełki słonecznik Zobacz większe

Ekologiczne nasiona na kiełki Słonecznik

Nowy produkt

Zawierają dużo cynku, żelaza, miedzi, fosforu, wapnia, siarki oraz witamin D i E. Szczególnie zalecane jako uzupełnienie diet, zwłaszcza wegetariańskiej.

Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem na świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii. Od tysięcy lat stanowią element zdrowej diety. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji. Wszystkie składniki są łatwo przyswajalne przez organizm. Bezsprzecznie kiełki są doskonałym elementem zdrowej diety.

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

4,10 zł brutto

Opis

Waga50 g

Więcej informacji

SPOSÓB UŻYCIA:

W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych np. groch, soja, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.