Ekologiczna fasola igołomska 500 g Zobacz większe

Ekologiczna fasola igołomska 500 g

Nowy produkt

Fasola biała odmiany igołomska wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologiczym. Biała fasola jest bogata w potas, magnez, wapń, żelazo, mangan, chlor, kobalt, fluor, fosfor oraz kwas nikotynowy i pantotenowy. Ma też sporo witamin: B1, B2, B6 i C, a także lekkostrawną skrobię i substancje hamujące rozwój tkanek nowotworowych (inhibitory proteazy). Zawarty w niej rozpuszczalny błonnik pomaga usunąć z organizmu nadmiar cholesterolu. Ponadto w znajdują się w niej duże ilości białka.

Więcej szczegółów

8,00 zł brutto

Opis

Waga500 g

Więcej informacji

Przed gotowaniem zaleca się moczenie fasoli w wodzie od 8 do 12 godzin (nie dłużej). Gotować w tej samej wodzie przez ok. 1-1,5 h.

Produkty powiązane