WARZYWA EKOLOGICZNE Jest 101 produktów.

na stronę
Pokazuje 1 - 24 z 101 elementów
  • Szybki podgląd
    6,00 zł W magazynie

    Brokuł wyprodukowany w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym.  Brokuły, dzięki zawartości witamin, składników mineralnych i sulforafanu - silnego przeciwutleniacza, chronią przed rakiem, wrzodami żołądka, anemią, a także korzystnie wpływają na funkcjonowanie wzroku i regulują poziom cukru we krwi. Jednak dla ich zachowania tych cennych właściwości,...

    6,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    5,00 zł W magazynie

    Szpinak wyprodukowany w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Swoje właściwości antyrakowe zawdzięcza sporej zawartości silnych antyoksydantów: witaminy A, C i luteiny. Jest także bogatym źródłem potasu, żelaza i kwasu foliowego, a także dobrze przyswajalnej witaminy K. Najlepiej spożywać na świeżo, ale można też mrozić. Jeśli podajemy na ciepło,...

    5,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    4,00 zł W magazynie

    Koperek wyprodukowany w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Jest bardzo bogaty w witaminę A, C, B1, B2 i PP. Ponadto zawiera: wapń, fosfor i żelazo oraz olejki eteryczne wspomagające trawienie. Świeży posiekany koperek jest świetnym dodatkiem do zup, napojów warzywnych i kefiru. Przed końcem sezonu warto pomyśleć o zapasie w mrożonej postaci.

    4,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    3,00 zł W magazynie

    Szczypiorek wyprodukowany w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Swój specyficzny smak zawdzięcza związkom siarki znanej z bakteriobójczych właściwości. Ponadto zawiera witaminę A, K, E, C, żelazo i kwas foliowy. Nieodłączny towarzysz potraw jajecznych i kanapek z pomidorem.

    3,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    6,00 zł W magazynie

    Kapusta pekińska wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Charakteryzuje się ona bardzo niską kalorycznością i z tego powodu polecana jest osobom przebywającym na diecie. Dodatkowo jest źródłem witamin A, B1, B2, C i kwas foliowy. Zawiera dużo mikroelementów, a główne z nich to wapń, cynk , żelazo, magnez, potas i fosfor.

    6,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    4,00 zł W magazynie

    Jarmuż wyprodukowany w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Jest on skarbnicą białka, błonnika, witamin - przede wszystkim C i K, a także soli mineralnych - zwłaszcza wapnia i potasu, oraz sulforafanu - silnego przeciwutleniacza o działaniu przeciwnowotworowym. Aby jarmuż zachował jak najwięcej swoich przeciwnowotworowych właściwości, powinien być...

    4,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    4,00 zł Oczekiwanie na dostawę

    Natka pietruszki wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Zawiera olejek eteryczny, którego główne składniki to apiol i mirystycyna - substancje dezynfekujące i moczopędne. Zielone listki poprawiają trawienie i doskonale wzmacniają dzięki ogromnej zawartości żelaza i witaminy C. Świetnie wpływa na wzrok i cerę, bo zawiera sporą dawkę...

    4,00 zł
    Dodaj do koszyka Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
  • Szybki podgląd
    3,00 zł W magazynie

    Nać selera wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Służy przeważnie jako dodatek do zup.

    3,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    4,00 zł W magazynie

    Kalarepka wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym.  Zawiera pokaźną liczbę witamin, składników mineralnych a przede wszystkim błonnika pokarmowego. Warzywo to stanowi dobre źródło witaminy C oraz aktywne biologicznie związki takie jak izotiocyjaniany, sulforafan czy indol-3-karbinol, które mogą wykazywać działanie przeciwnowotworowe....

    4,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    3,00 zł W magazynie

    Cebula biała wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. To warzywo o szerokim zastosowaniu kulinarnym i leczniczym zawiera glikozydy odpowiadające za jej antybiotyczne działanie oraz przeciwcukrzycowe hormony roślinne. Ponadto posiada spore ilości witamin A, B, C i E i minerałów (siarka, żelazo, potas, magnez, mangan, fluor, wapń i...

    3,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    3,50 zł W magazynie

    Cebula czerwona wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. To warzywo o szerokim zastosowaniu kulinarnym i leczniczym zawiera glikozydy odpowiadające za jej antybiotyczne działanie oraz przeciwcukrzycowe hormony roślinne. Ponadto posiada spore ilości witamin A, B, C i E i minerałów (siarka, żelazo, potas, magnez, mangan, fluor, wapń i...

    3,50 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    6,50 zł W magazynie

    Fasola biała odmiany igołomska wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologiczym. Biała fasola jest bogata w potas, magnez, wapń, żelazo, mangan, chlor, kobalt, fluor, fosfor oraz kwas nikotynowy i pantotenowy. Ma też sporo witamin: B1, B2, B6 i C, a także lekkostrawną skrobię i substancje hamujące rozwój tkanek nowotworowych (inhibitory proteazy)....

    6,50 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    4,00 zł W magazynie

    Czosnek wyprodukowany w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym (zeszłoroczny). Czosnek to naturalny antybiotyk o zastosowaniu przeciwbakteryjnym i przeciwgrzybiczym. Jego ząbki zawierają duże stężenie siarki, flawonoidów oraz selenu, działające przeciwnowotworowo.

    4,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    4,50 zł W magazynie

    Ziemniaki odmiany Bellarosa wyprodukowane w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Odmiana o różowej skórce i żółtym miąższu, który nie ciemnieje, typ kulinarny ogólnoużytkowy (B). Odpowiednio przyrządzone ziemniaki są lekkostrawne i obfitują w cenne składniki mineralne, jak potas i magnez. Dostarczają także większości witamin, w szczególności C, ale...

    4,50 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    7,00 zł W magazynie

    Fasolka szparagowa zielona wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Jest ona doskonałym źródłem witamin A (kilkakrotnie więcej niż żółta), C, K, witamin z grupy B, potasu, magnezu oraz żelaza. Zawiera także sporo błonnika pokarmowego (około 3g/100g).

    7,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    6,00 zł W magazynie

    Cukinia wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Warzywo to cenione jest za wysoką wartość dietetyczną. Zawiera potas, żelazo i magnez oraz witaminę A, C, K, PP i B1, beta karoten. Nie odkładają się w niej metale ciężkie. Ponadto odkwasza organizm i pozytywnie wpływa na proces trawienia, dlatego polecana jest przy problemach z...

    6,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    3,50 zł W magazynie

    Cebula cukrowa wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Odmiana ta wyróżnia się słodkawym i łagodnym smakiem. To warzywo o szerokim zastosowaniu kulinarnym i leczniczym zawiera glikozydy odpowiadające za jej antybiotyczne działanie oraz przeciwcukrzycowe hormony roślinne. Ponadto posiada spore ilości witamin A, B, C i E i minerałów...

    3,50 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    4,00 zł W magazynie

    Młody por wyprodukowany w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Por to warzywo bogate w minerały: żelazo, wapń, fosfor, miedź, potas, mangan, miedź i magnez. Jest także dobrym źródłem witaminy A (jako karoten), C, E, K oraz witamin z grupy B (szczególnie B1 i B6) i kwasu foliowego.

    4,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    7,00 zł W magazynie

    Dynia odmiany Hokkaido wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Żywo pomarańczowy kolor miąższu dyni świadczy o bogactwie prowitaminy A, która dba o dobry stan wzroku. Ponadto zawiera witaminy z grupy B, witaminę C, PP, uszczelniające naczynia wieńcowe, a także świetne w profilaktyce przeciwmiażdżycowej, oraz witaminę E - pogromcę...

    7,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    7,00 zł W magazynie

    Dynia odmiany Makaronowa wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Jej miąższ bogaty jest w cenne witaminy (C, B, PP), kwasy organiczne, beta-karoten oraz składniki mineralne (fosfor, potas, magnez, wapń, żelazo, miedź). Ze względu na swoją wysoką wartość odżywczą oraz lekkostrawność, dynia makaronowa polecana jest w żywieniu dzieci oraz...

    7,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    7,00 zł W magazynie

    Patison biały wyprodukowany w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Posiada właściwości odżywcze podobne do dyni. Bogaty jest w witaminy C, B, PP, kwasy organiczne, beta-karoten oraz składniki mineralne (fosfor, potas, magnez, wapń, żelazo, miedź). Jest lekkostrawny i niskokaloryczny. Młody można spożywać ze skórką. PRODUKT NA WAGĘ!

    7,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    7,00 zł W magazynie

    Patison zielony wyprodukowany w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Posiada właściwości odżywcze podobne do dyni. Bogaty jest w witaminy C, B, PP, kwasy organiczne, beta-karoten oraz składniki mineralne (fosfor, potas, magnez, wapń, żelazo, miedź). Jest lekkostrawny i niskokaloryczny. Młody można spożywać ze skórką. PRODUKT NA WAGĘ!

    7,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    10,00 zł W magazynie

    Dynia odmiany Bambino wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Jej miąższ bogaty jest w cenne witaminy (C, B, PP), kwasy organiczne, beta-karoten oraz składniki mineralne (fosfor, potas, magnez, wapń, żelazo, miedź). Ze względu na swoją wysoką wartość odżywczą oraz lekkostrawność, dynia makaronowa polecana jest w żywieniu dzieci oraz...

    10,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    9,00 zł W magazynie

    Kalafior wyprodukowany w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Kalafior bogaty jest w witaminę C, prowitaminę A i witaminę K oraz witaminy z grupy B. Zawiera znaczne ilości magnezu, wapnia, fosforu oraz żelaza i potasu. W kalafiorze znajdziemy także kwas pantotenowy oraz inne wartościowe dla naszego organizmu związki. Kalafiory posiadają wyjątkowe...

    9,00 zł
    W magazynie
Pokazuje 1 - 24 z 101 elementów