WARZYWA EKOLOGICZNE Jest 56 produktów.

na stronę
Pokazuje 1 - 24 z 56 elementów
  • Szybki podgląd
    6,00 zł W magazynie

    Kapusta pekińska wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Charakteryzuje się ona bardzo niską kalorycznością i z tego powodu polecana jest osobom przebywającym na diecie. Dodatkowo jest źródłem witamin A, B1, B2, C i kwas foliowy. Zawiera dużo mikroelementów, a główne z nich to wapń, cynk , żelazo, magnez, potas i fosfor.

    6,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    3,00 zł W magazynie

    Cebula biała wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. To warzywo o szerokim zastosowaniu kulinarnym i leczniczym zawiera glikozydy odpowiadające za jej antybiotyczne działanie oraz przeciwcukrzycowe hormony roślinne. Ponadto posiada spore ilości witamin A, B, C i E i minerałów (siarka, żelazo, potas, magnez, mangan, fluor, wapń i...

    3,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    3,50 zł W magazynie

    Cebula czerwona wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. To warzywo o szerokim zastosowaniu kulinarnym i leczniczym zawiera glikozydy odpowiadające za jej antybiotyczne działanie oraz przeciwcukrzycowe hormony roślinne. Ponadto posiada spore ilości witamin A, B, C i E i minerałów (siarka, żelazo, potas, magnez, mangan, fluor, wapń i...

    3,50 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    8,00 zł W magazynie

    Fasola biała odmiany igołomska wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologiczym. Biała fasola jest bogata w potas, magnez, wapń, żelazo, mangan, chlor, kobalt, fluor, fosfor oraz kwas nikotynowy i pantotenowy. Ma też sporo witamin: B1, B2, B6 i C, a także lekkostrawną skrobię i substancje hamujące rozwój tkanek nowotworowych (inhibitory proteazy)....

    8,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    4,00 zł W magazynie

    Czosnek wyprodukowany w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym (zeszłoroczny). Czosnek to naturalny antybiotyk o zastosowaniu przeciwbakteryjnym i przeciwgrzybiczym. Jego ząbki zawierają duże stężenie siarki, flawonoidów oraz selenu, działające przeciwnowotworowo.

    4,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    4,50 zł W magazynie

    Ziemniaki odmiany Bellarosa wyprodukowane w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Odmiana o różowej skórce i żółtym miąższu, który nie ciemnieje, typ kulinarny ogólnoużytkowy (B). Odpowiednio przyrządzone ziemniaki są lekkostrawne i obfitują w cenne składniki mineralne, jak potas i magnez. Dostarczają także większości witamin, w szczególności C, ale...

    4,50 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    3,50 zł W magazynie

    Cebula cukrowa wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Odmiana ta wyróżnia się słodkawym i łagodnym smakiem. To warzywo o szerokim zastosowaniu kulinarnym i leczniczym zawiera glikozydy odpowiadające za jej antybiotyczne działanie oraz przeciwcukrzycowe hormony roślinne. Ponadto posiada spore ilości witamin A, B, C i E i minerałów...

    3,50 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    4,00 zł W magazynie

    Młody por wyprodukowany w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Por to warzywo bogate w minerały: żelazo, wapń, fosfor, miedź, potas, mangan, miedź i magnez. Jest także dobrym źródłem witaminy A (jako karoten), C, E, K oraz witamin z grupy B (szczególnie B1 i B6) i kwasu foliowego.

    4,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    4,50 zł W magazynie

    Ziemniaki odmiany Irga wyprodukowane w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Uprawiane w rędzinie - żyznej glebie o dużej zawartości kationów magnezowych i wapniowych. Mają kremowy miąższ. Typ kulinarny ogólnoużytkowy, ale z tendencją do skrobiowego (dobre na kluski, kopytka, placki i do zupy). Odpowiednio przyrządzone ziemniaki są lekkostrawne i...

    4,50 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    6,00 zł W magazynie

    Korzeń pietruszki wyprodukowany w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Pietruszka dostarcza nam prowitaminy A, witaminy C, PP i K oraz soli mineralnych (m.in. wapnia, magnezu, potasu). Warto jest stosować ją we wszelkiego rodzaju kuracjach oczyszczających.

    6,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    7,00 zł W magazynie

    Kapusta czerwona wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Kapusta biała to roślina niezwykle wartościowa, która posiada w swoim składzie ogromne bogactwo mikro i makro elementów (np. magnez, potas, fosfor, wapń, sód, żelazo) oraz witamin (A, B, C i E), a także szereg innych związków organicznych np. kwas foliowy i flawonoidy (min....

    7,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    5,00 zł W magazynie

    Marchew odmiany Baltimore wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Jest bardzo bogata w składniki mineralne (potas, sód, wapń, fosfor, siarka, magnez, żelazo, mangan, miedź, cynk, kobalt) oraz witaminy (A, B1, B2, B6, C, E, H, K, PP, kwas foliowy), inozytol, a także związki siarkowe, kumaryny, alkaloidy i pektyny. Odmiana idealna na sok.

    5,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    4,50 zł W magazynie

    Ziemniaki odmiany Tajfun wyprodukowane w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Odmiana o żółtym miąższu, typ kulinarny ogólnoużytkowy z tendencją do mączystego (BC). Odpowiednio przyrządzone ziemniaki są lekkostrawne i obfitują w cenne składniki mineralne, jak potas i magnez. Dostarczają także większości witamin, w szczególności C, ale także nieco A,...

    4,50 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    10,00 zł W magazynie

    Fasola biała odmiany Jaś karłowy wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Biała fasola jest bogata w potas, magnez, wapń, żelazo, mangan, chlor, kobalt, fluor, fosfor oraz kwas nikotynowy i pantotenowy. Ma też sporo witamin: B1, B2, B6 i C, a także lekkostrawną skrobię i substancje hamujące rozwój tkanek nowotworowych (inhibitory...

    10,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    5,00 zł W magazynie

    Seler naciowy wyprodukowany w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Zawiera naturalny kompleks witamin B, łącznie z kwasem foliowym i witaminą PP. Łodygi naciowej odmiany znakomicie uzupełniają w niedobory beta-karotenu. To idealny składnik diet odchudzających.

    5,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    6,00 zł W magazynie

    Groch żółty niełupany wyprodukowany w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Jako doskonałe źródło białka groch jest szczególnie ceniony przez wegetarian. Zawiera dużą ilość aminokwasów egzogennych, czyli takich, których nasz organizm nie syntetyzuje i muszą być dostarczone wraz z pożywieniem. Oprócz tego w grochu znajdują się witaminy z grupy B, kwas...

    6,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    4,50 zł W magazynie

    Ziemniaki odmiany Owacja wyprodukowane w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Odmiana o jasnożółtym miąższu, typ kulinarny ogólnoużytkowy z tendencją do mączystego(B-BC). Polecane na placki, pyzy i puree. Nie ciemnieją po obraniu i po ugotowaniu. Odpowiednio przyrządzone ziemniaki są lekkostrawne i obfitują w cenne składniki mineralne, jak potas i...

    4,50 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    6,00 zł W magazynie

    Czarna rzepa wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Zawiera izosiarkocyjanidy, zwane olejkami gorczycznymi, o specyficznym smaku i zapachu, które intensywnie zwiększają ukrwienie skóry, pobudzają wydzielanie śliny, soków trawiennych i żółci. Rzepa zawiera też fitoncydy, substancje podobne do antybiotyków, które hamują rozwój...

    6,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    8,00 zł W magazynie

    Biała rzodkiew wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Biała rzodkiew jest niezwykle bogata w cały szereg wartościowych składników odżywczych, jak witamina C, PP, oraz witaminy z grupy B, soli mineralnych (potas, sód, wapń, fosfor, magnez, żelazo, cynk, molibden), białek, węglowodanów, błonnika, kwasu foliowego oraz olejków eterycznych...

    8,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    6,00 zł W magazynie

    Korzeń selera wyprodukowany w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. To niskokaloryczne warzywo posiada dwukrotnie więcej witaminy C niż cytrusy. Zawiera też naturalny kompleks witamin B, łącznie z kwasem foliowym i witaminą PP. Bulwa i jasne liście mają niewiele beta-karotenu, ale już ciemnozielone łodygi naciowej odmiany znakomicie uzupełnią w...

    6,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    4,00 zł W magazynie

    Buraki odmiany Opolski wyprodukowane w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. prócz dużej ilości wiaminy C, B1, karotenu, witaminy PP, B12 i kwasu foliowego, zawiera mnóstwo wapnia, magnezu, sodu, potasu oraz rzadkich metali: rubidu i cezu. Buraki znane są ze swych właściwości antyrakowych, krwiotwórczych i odkwaszających organizm.

    4,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    4,00 zł W magazynie

    Buraki odmiany Alto wyprodukowane w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. prócz dużej ilości witaminy C, B1, karotenu, witaminy PP, B12 i kwasu foliowego, zawiera mnóstwo wapnia, magnezu, sodu, potasu oraz rzadkich metali: rubidu i cezu. Buraki znane są ze swych właściwości antyrakowych, krwiotwórczych i odkwaszających organizm.

    4,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    10,00 zł W magazynie

    Brukselka wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym.  Brukselka posiada całą gamę witamin: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, H, K  oraz takie składniki mineralne jak potas, magnez, wapń, sód, żelazo, mangan, fosfor, miedź, cynk, a także błonnik pokarmowy, karoten, kwas foliowy, kwas pantotenowy.

    10,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    5,00 zł W magazynie

    Marchew odmiany Fantazja wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Jest bardzo bogata w składniki mineralne (potas, sód, wapń, fosfor, siarka, magnez, żelazo, mangan, miedź, cynk, kobalt) oraz witaminy (A, B1, B2, B6, C, E, H, K, PP, kwas foliowy), inozytol, a także związki siarkowe, kumaryny, alkaloidy i pektyny. Odmiana idealna na sok.

    5,00 zł
    W magazynie
Pokazuje 1 - 24 z 56 elementów