WARZYWA I OWOCE EKOLOGICZNE Jest 76 produktów.

na stronę
Pokazuje 1 - 24 z 76 elementów
  • Szybki podgląd
    5,00 zł W magazynie

    Rzodkiewka wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Zawiera głównie witaminy A, C oraz te z grupy B oraz minerały takie, jak potas, siarka, cynk, fosfor i żelazo. To takiej mieszance składników odżywczych zawdzięcza miano "warzywa pięknych włosów".

    5,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    4,50 zł W magazynie

    Botwinka wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Botwinka to dobre źródło minerałów takich jak magnez, sód, mangan, żelazo, fluor, a także kwasu foliowego i witaminy C. Polecana do spożycia w formie soku, chłodnika, zupy-botwinki lub dodatku do sałatek.

    4,50 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    4,00 zł W magazynie

    Koperek wyprodukowany w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Jest bardzo bogaty w witaminę A, C, B1, B2 i PP. Ponadto zawiera: wapń, fosfor i żelazo oraz olejki eteryczne wspomagające trawienie. Świeży posiekany koperek jest świetnym dodatkiem do zup, napojów warzywnych i kefiru. Przed końcem sezonu warto pomyśleć o zapasie w mrożonej postaci.

    4,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    3,00 zł W magazynie

    Szczypiorek wyprodukowany w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Swój specyficzny smak zawdzięcza związkom siarki znanej z bakteriobójczych właściwości. Ponadto zawiera witaminę A, K, E, C, żelazo i kwas foliowy. Nieodłączny towarzysz potraw jajecznych i kanapek z pomidorem.

    3,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    5,00 zł W magazynie

    Ogórki gruntowe z gospodarstwa z certyfikatem ekologicznym (uprawiane pod folią). Ogórki zawierają niewielkie ilości witaminy C, K i witamin z grupy B, z minerałów są źródłem potasu, magnezu, miedzi i manganu. Polecamy spożywać razem ze skórką, ponieważ zawiera ona najwięcej składników odżywczych. PRODUKT NA WAGĘ!

    5,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    5,00 zł W magazynie

    Rabarbar z gospodarstwa z certyfikatem ekologicznym. Rabarbar jest źródłem witamin A, C, E, oraz potasu, kwasu foliowego i błonnika. Stanowi świetny składnik domowych kompotów oraz ciast. Zawiera sporo kwasu szczawiowego, który w nadmiarze może być szkodliwy, dlatego nie powinny go jadać osoby chore na nerki i reumatyzm. PRODUKT NA WAGĘ!

    5,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    14,00 zł W magazynie

    Truskawki odmiany Honeoye z gospodarstwa z certyfikatem ekologicznym. Dobre do deserów i na przetwory. Wartości odżywcze truskawek są nie do przecenienia. Są bogatym źródłem witamin C, B1,B2, B3, B6 i A oraz takich makro- i mikroelementów jak: żelazo, wapń, fosfor, mangan, magnez. Duża zawartość pektyn pomaga w pracy jelit.

    14,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    5,00 zł W magazynie

    Marchewka z nacią wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Jest bardzo bogata w składniki mineralne (potas, sód, wapń, fosfor, siarka, magnez, żelazo, mangan, miedź, cynk, kobalt) oraz witaminy (A, B1, B2, B6, C, E, H, K, PP, kwas foliowy), inozytol, a także związki siarkowe, kumaryny, alkaloidy i pektyny.

    5,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    5,00 zł W magazynie

    Kapusta pekińska wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Charakteryzuje się ona bardzo niską kalorycznością i z tego powodu polecana jest osobom przebywającym na diecie. Dodatkowo jest źródłem witamin A, B1, B2, C i kwas foliowy. Zawiera dużo mikroelementów, a główne z nich to wapń, cynk , żelazo, magnez, potas i fosfor.

    5,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    4,00 zł W magazynie

    Jarmuż wyprodukowany w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Jest on skarbnicą białka, błonnika, witamin - przede wszystkim C i K, a także soli mineralnych - zwłaszcza wapnia i potasu, oraz sulforafanu - silnego przeciwutleniacza o działaniu przeciwnowotworowym. Aby jarmuż zachował jak najwięcej swoich przeciwnowotworowych właściwości, powinien być...

    4,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    4,00 zł W magazynie

    Natka pietruszki wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Zawiera olejek eteryczny, którego główne składniki to apiol i mirystycyna - substancje dezynfekujące i moczopędne. Zielone listki poprawiają trawienie i doskonale wzmacniają dzięki ogromnej zawartości żelaza i witaminy C. Świetnie wpływa na wzrok i cerę, bo zawiera sporą dawkę...

    4,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    3,00 zł W magazynie

    Nać selera wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Służy przeważnie jako dodatek do zup.

    3,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    6,00 zł W magazynie

    Czerwone porzeczki wyprodukowane w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Dzięki dużej ilości potasu są pomocne w leczeniu i zapobieganiu nadciśnienia tętniczego. Ponadto w ich skład wchodzi witamina PP, odpowiedzialna za regulację poziomu cholesterolu we krwi i zapobieganie miażdżycy naczyń. Są źródłem antyoksydantów i pektyn (rozpuszczalnego...

    6,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    4,00 zł W magazynie

    Kalarepka wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym.  Zawiera pokaźną liczbę witamin, składników mineralnych a przede wszystkim błonnika pokarmowego. Warzywo to stanowi dobre źródło witaminy C oraz aktywne biologicznie związki takie jak izotiocyjaniany, sulforafan czy indol-3-karbinol, które mogą wykazywać działanie przeciwnowotworowe....

    4,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    6,00 zł W magazynie

    Czarne porzeczki wyprodukowane w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. To idealne źródło witaminy C -  100 g porzeczek pokrywa ponad 250% jej dziennego zapotrzebowania. Czarne porzeczki są również bogatym źródłem antyoksydantów chroniących przed nowotworami i opóźniających procesy starzenia. Zawierają także dużo potasu, wapnia i witaminy A. PRODUKT...

    6,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    2,50 zł W magazynie

    Cebula biała wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. To warzywo o szerokim zastosowaniu kulinarnym i leczniczym zawiera glikozydy odpowiadające za jej antybiotyczne działanie oraz przeciwcukrzycowe hormony roślinne. Ponadto posiada spore ilości witamin A, B, C i E i minerałów (siarka, żelazo, potas, magnez, mangan, fluor, wapń i...

    2,50 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    6,50 zł W magazynie

    Fasola biała odmiany igołomska wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologiczym. Biała fasola jest bogata w potas, magnez, wapń, żelazo, mangan, chlor, kobalt, fluor, fosfor oraz kwas nikotynowy i pantotenowy. Ma też sporo witamin: B1, B2, B6 i C, a także lekkostrawną skrobię i substancje hamujące rozwój tkanek nowotworowych (inhibitory proteazy)....

    6,50 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    15,00 zł W magazynie

    Szczypior cebuli wyprodukowany w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Oprócz cennego białka, bób zawiera bogaty zestaw witamin: C, A, kwas foliowy, B1, B6 oraz minerałów: wapń, żelazo, magnez, cynk. Bób to również świetne źródło tak ważnego w każdej diecie błonnika.

    15,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    3,00 zł W magazynie

    Czosnek wyprodukowany w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Czosnek to naturalny antybiotyk o zastosowaniu przeciwbakteryjnym i przeciwgrzybiczym. Jego ząbki zawierają duże stężenie siarki, flawonoidów oraz selenu, działające przeciwnowotworowo.

    3,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    3,00 zł W magazynie

    Ziemniaki odmiany Bellarosa wyprodukowane w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Odmiana o różowej skórce i żółtym miąższu, który nie ciemnieje, typ kulinarny ogólnoużytkowy (B). Odpowiednio przyrządzone ziemniaki są lekkostrawne i obfitują w cenne składniki mineralne, jak potas i magnez. Dostarczają także większości witamin, w szczególności C, ale...

    3,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    6,00 zł W magazynie

    Cukinia wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Warzywo to cenione jest za wysoką wartość dietetyczną. Zawiera potas, żelazo i magnez oraz witaminę A, C, K, PP i B1, beta karoten. Nie odkładają się w niej metale ciężkie. Ponadto odkwasza organizm i pozytywnie wpływa na proces trawienia, dlatego polecana jest przy problemach z...

    6,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    4,00 zł W magazynie

    Młody por wyprodukowany w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Por to warzywo bogate w minerały: żelazo, wapń, fosfor, miedź, potas, mangan, miedź i magnez. Jest także dobrym źródłem witaminy A (jako karoten), C, E, K oraz witamin z grupy B (szczególnie B1 i B6) i kwasu foliowego.

    4,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    6,00 zł W magazynie

    Korzeń pietruszki z nacią wyprodukowany w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Pietruszka dostarcza nam prowitaminy A, witaminy C, PP i K oraz soli mineralnych (m.in. wapnia, magnezu, potasu). Warto jest stosować ją we wszelkiego rodzaju kuracjach oczyszczających.

    6,00 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    3,00 zł W magazynie

    Nać selera wyprodukowana w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. To niskokaloryczne warzywo posiada dwukrotnie więcej witaminy C niż cytrusy. Zawiera też naturalny kompleks witamin B, łącznie z kwasem foliowym i witaminą PP. Bulwa i jasne liście mają niewiele beta-karotenu, ale już ciemnozielone łodygi naciowej odmiany znakomicie uzupełnią w naszym...

    3,00 zł
    W magazynie
Pokazuje 1 - 24 z 76 elementów